Kaiken

Caiquén“ je divoká husa z Patagonie, která létá mezi Chile a Argentinou přes pohoří And. Stejně tak Aurelio Montes, zakladatel chilského vinařství Bodega Montes, realizoval mnoho cest přes Andy, aby v roce 2000 znovuobjevil region Mendoza jako perfektní místo pro výrobu vysoce kvalitních vín. V roce 2001 tak vzniklo vinařství Kaiken, jehož vína představují vše, co skvělá vína mají mít. Samotné vinařství bylo založeno již v roce 1920 a kromě vína vyrábělo také olivový olej, destilované nápoje nebo vinný ocet. V současnosti má kapacitu výroby až 7 miliónů litrů vína. Fermentace vín probíhá v nerezových tancích o velikosti 12–30 000 litrů – tato velikost je ideální pro výrobu menších dávek vín vynikající kvality. Pro další zrání vín je k dispozici 1 500 dřevěných sudů a betonových nádob, nebo také nerezový tank o velikosti 100 000 litrů. Hrozny pochází pouze z vlastních vinic, které jsou vysázeny v nejlepších polohách oblastí Mendoza a Salta. V Mendoze jsou to 3 vinice – Vistalba (1 050
m.n.m – odrůdy Malbec, Cabernet Sauvignon), Agrelo (950 m.n.m. – odrůdy Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda, Petit Verdot) a Vista Flores (1 250 m.n.m. – odrůdy Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot).